2020-05-16
雞醬油拉麵(3.5)特製赤丸新味(3.5)首先講下個雞醬油拉麵先~麵嘅軟硬度我都係揀咗普通,所以都正正常常。配菜方面都係嗰啲嘢,竹筍、海帶、嗚門卷,因為呢個係雞醬油拉麵,所以除咗兩塊豚肉之外,佢仲有比三塊薄嘅雞肉,佢係雞胸肉嚟嘅,唔算Juicy得黎仲有少少乾柴,塊雞又冇乜味,豚肉就好少少嘅,起碼肥瘦適中啦~但係味道都係唔算重,個糖心蛋嘅味道都係不過不失,唔夠入味。呢個拉麵嘅重點就係個湯啦,因為平時比較少見雞湯拉麵,所以先嗌咗佢,佢個湯底係用清雞湯同埋魚介湯混合嘅湯,味道偏淡,我本身預計佢個味係會濃厚少少,但係佢味道偏淡得來又冇乜層次感,有少少失望~另外嗰個特製赤丸新味拉麵,有嘅配料都係最基本拉麵嘅配料,豚肉都係同雞醬油拉麵入面嘅豚肉一樣,不過不失。赤丸麵嘅湯底係豬骨湯底,啲湯略嫌有啲少,唔夠多,不過啲湯就咁飲咗啖都唔錯、幾濃郁,不過上面嘅辣醬有啲少、又唔夠辣,撈完之後覺得成碗野同原味冇乜太大分別,如果有多啲醬嘅話,相信會更加試到佢赤丸拉麵嘅味道環境方面,因為佢係處於朗豪坊入面嘅,唔算係獨立門店,舖頭出面果條路係可以通往food court嘅,所以都多人喺度行嚟行去,位置坐得舒服嘅,但係
特製赤丸新味(3.5)
環境方面,因為佢係處於朗豪坊入面嘅,唔算係獨立門店,舖頭出面果條路係可以通往food court嘅,所以都多人喺度行嚟行去,位置坐得舒服嘅,但係啲人成日經過同埋有少少嘈感覺就唔太好啦~