2021-09-29
𝒞𝒽𝒾𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔餐廳地方闊落,卡位坐得舒服,仲有電視睇📺🌟潮洲蠔餅 ($80)蠔餅🧇煎到金黃色好靚,咬落好脆,入面有好多蠔仔🦪,好大份同厚身,配上魚露同胡椒粉非常正宗😋🌟滷水鵝肉 ($100)師傅刀功🔪唔錯,鵝肉切得厚薄剛剛好😂鵝片啖啖肉,唔會太肥,配少少豆腐,清清地唔會太滯,有醋同辣醬👍🏻幾正🌟蒜蓉粉絲蒸大蟶子 ($100)叫左2隻蟶子,蟶子好多肉😍調味好出色!加埋粉絲蒜蓉好惹味,淋埋𝘥汁就好下飯🍚🥛薏米水可以叫熱或凍飲,我呢杯熱的,有粒粒意米食,感覺好健康,酸酸甜甜,啱晒夏天😝🍹有氣鮮檸蜜呢杯係鎮店特飲😆所以特登試下,意外地好飲,佢既𝘴𝘰𝘥𝘢好夠氣同埋唔會過甜,有少少似飲緊汽水🥤🌟椰汁馬豆糕最後食完竟然送左客甜品,老闆娘話廚師自家製🥰而家已經好少地方有得食🥲質地幾凍同滑,如果再多𝘥馬豆就更好🤣🤣🤣📍 新匯聚打冷小廚觀塘成業街19-21 號成業工業大厦地下3號
餐廳地方闊落,卡位坐得舒服,仲有電視睇📺
🌟潮洲蠔餅 ($80)
🌟滷水鵝肉 ($100)
🌟蒜蓉粉絲蒸大蟶子 ($100)
🥛薏米水
🍹有氣鮮檸蜜