呢間cafe我喺IG度見過d人去都係大讚嘅,但因為自己比較少去荃灣果頭,所以睇完人哋d post就冇理了。點知有晚同阿仔去荃灣行街買嘢掃貨,有大特價丫嘛 😂😂😂 路過見到呢間cafe,睇落又幾舒服,裝修簡約不花巧,同眼見都真係幾多人食喎,就同阿仔入去坐低歇下。咁啱窗口位吉咗冇人坐,造就咗我同阿仔二人世界 💕🥰 阿仔好開心,因為佢鍾意坐高櫈 (益咗佢) 😂呢度以 Tiramisu 同 Latte 出名,一於就試下 😃🍫 伯爵朱古力鮮奶 👍 ‼️強烈推介!💖好飲到痺呀!🤩雖然係飲凍嘅,但不失好香嘅伯爵茶味!佢地沖調嘅比例真係好好,唔會太過奶,又唔會太重朱古力味,飲落口係超順滑!用 "超" 嚟形容!飲到個人好幸福 💕 唔係誇張 🥺因平時我有飲開朱古力架,呢杯又唔會太甜但味道濃郁,飲完一杯都唔夠喉呀 😍呢杯阿仔揀架,佢真係識貨啊 😂👍👍早知我都叫呢杯.... 😗🍵 丸久小山園抹茶鮮奶呢杯都好飲!最緊要滑,冇粉渣,做得到!🤩💯抹茶回甘、清香,整體嚟講都夠滑,飲落口感厚實好rich 😋 真係唔錯 👍本來一心想試佢嘅tiramisu,可惜我哋太夜去啦,賣哂了 😢🍰 海鹽焦糖脆脆芝士卷蛋糕 😍叫唔到ti

🍫 伯爵朱古力鮮奶 👍 ‼️強烈推介!💖
伯爵朱古力鮮奶

好飲到痺呀!🤩
雖然係飲凍嘅,但不失好香嘅伯爵茶味!
飲到個人好幸福 💕 唔係誇張 🥺
呢杯阿仔揀架,佢真係識貨啊 😂👍👍
早知我都叫呢杯.... 😗

🍵 丸久小山園抹茶鮮奶
丸久小山園抹茶鮮奶

呢杯都好飲!最緊要滑,冇粉渣,做得到!🤩💯

🍰 海鹽焦糖脆脆芝士卷蛋糕 😍
海鹽焦糖脆脆芝士卷蛋糕

叫唔到tiramisu版本就叫呢個 roll cake 版本 😁
都唔錯丫,更令我期待tiramisu 版本 🤤
雖然係一件 roll cake 但擺盤都整到咁靚嘅 🥰
我以為就咁放件cake喺隻碟度就算 😂
服務方面都有heart呢 💕
蛋糕軟綿綿,佢個cream做得好好,唔漏 👍
惟覺得價錢進取咗dd 😬🙈

整體嚟講,嘢食方面價錢上就貴咗dd,但真心高質 ❤️
都值得再訪啊 😃 至少一定要試到佢個tiramisu先罷休 😆

2022-09-24
伯爵朱古力鮮奶