2018-03-24
有黎過錦上路西鐵站的朋友都知道呢度附近冇咩野食架啦,但係近"爾巒"的低密度住宅隔離就有一個叫"天空之城"的地方,有好多唔同種類的餐廳,住o係八鄉石崗的我,地點較近又多選擇又唔洗出到去元朗市中心,呢度都係一個選擇,"天空之城"其他GE餐廳都係試左一兩間,今次NZ都係第一次!我地2個人叫左一個SET DINNER E:牛扒配薯另外散叫左咸豬手跟飯,再加左$98/2件煎鵝肝,個餐湯加左$15轉酥皮︿︿佢呢家做緊一D優惠DOWN個APPS做佢會員有8折(都幾抵冇話食滿幾多)另外POST FB/IG 一張佢GE相會送件甜品等等。。兩樣都有做到~講返野食先:前菜 - 煎鵝肝:外脆內軟的但是有點太膩因為沒有一件多士在下面夾一夾個味道,不過鵝肝的質地係好的。($98/2件)咸豬手跟飯:推介呀,佢皮好脆沒有一點毛毛刺住口的感覺,超香的豬手味道,皮脆而不膩,肉質好爽好嫩,去食的朋友仔一定要叫呢個,而且有時中間個最肥個位未必個個都食到晒的,但係佢香得黎唔會好肥好黏,食少少都OK架,個肥GE位都係爽爽地口架︿︿仲有要讚一讚佢幫我地分埋得黎,分得好好,細舊易食,而真心唔細隻,$158黎講比出面好多德國餐廳的更抵
有好多唔同種類的餐廳,住o係八鄉石崗的我,
地點較近又多選擇又唔洗出到去元朗市中心,呢度都係一個選擇,
我地2個人叫左一個SET DINNER E:牛扒配薯
講返野食先:
比出面好多德國餐廳的更抵食及值得一試!
SET DINNER E - 牛扒配薯($228):
牛的肉質普通但係份量大,牛味超濃,個熟成數的比例控制得好!
但係要讚一讚個薯蓉呀,薯蓉加左好多分佢係新鮮薯仔壓成蓉的,
入面仲有D薯粒,有層次的咀嚼感~
湯就冇乜驚喜,個酥皮略為太厚,但係香味都OK,份量真係大的~
至於個送GE甜品>3<
冇影到,不過,應該唔會特登叫,因為有D似整個買返黎,
雪櫃直接切出黎GE FEEL,但係送GE就。。冇計啦︿︿
總括:呢一帶的餐廳黎講又係西式的佢都算認真架啦,
上菜的裝飾都睇得出有心GE,服務態度又好好!不妨一試~