2019-03-21 54 瀏覽
聽講要睇餐廳實力,最簡單嘅菜式就最顯功夫,唔知炸饅頭算唔算呢?唔知第幾次嚟呢度食炸饅頭🤤,睇下幾多人有同感先!最正嘅炸饅頭係外層有少少脆,真係少少就夠,太脆就似石頭😛 而入面要熱辣辣得嚟又要夠鬆軟。最緊要最緊要,亦都可以話係炸饅頭嘅靈魂,就係煉奶...無煉奶我寧願唔食,有咁多得咁多點落去、倒落去、又或者浸落去都得!😍😍😍講到滿江紅,無一碟紅紅地嘅又點得先?呢個「辣子雞」係我一個幾鐘意嘅菜式,貪佢夠哂香口,但次次食呢味菜嘅時候,我都覺得自己係度玩緊尋寶遊戲,因為要左挑右挑咁去搵啲雞粒出嚟另一味以前成日叫嘅菜係酸菜魚,記得一定係辣辣地嘅,但店員話酸菜魚係完全唔辣嘅...我真係完全唔敢想像到底唔辣嘅酸菜魚會係咩味道,所以我地就改左叫呢個「花椒清香桂魚」,味道都算唔錯,魚肉幾嫰幾滑,少少辣都幾過癮!(但我都係鐘意以前嘅酸菜魚😭😭😭)最後一定要加返個甜品,呢個「酒釀桂花小湯圓」做今晚嘅結尾就唔錯啦!清甜得嚟又帶啲酒香,感覺好清新,圓子食落又煙煙韌韌咁,好正😍呢間我都覺得係尖沙咀區幾值得食嘅餐廳,而家已經回味緊佢嘅炸饅頭!!

2019-03-06
1 分鐘 (堂食)
  • 炸饅頭