約朋友去將軍澳永遠不會怕搵唔到野食,只會怕太多選擇!😆前排就去了呢間專門食一人一鍋嘅餐廳。初初聽個名以為係食米線的,原來係主打一人一鍋+台式飲品!🍲藥膳䐁肉鍋係個人比較鍾意嘅味道,湯底係濃濃藥膳味,入面好多蟲草,薄片豬肉吸曬藥膳香,幾香口。鍋內配料都非常多,有好多種菜,仲包埋飯!(不過其實食個鍋都飽、所以我們要少了碗飯)🍲泰式海鮮鍋嘅冬陰功湯底比較辣,湯底加了芝麻同有多款海鮮。雖然第一口食落去有d辣,但辣得好過癮!海鮮方面,青口大大隻,鮮蝦彈口。火鍋仲可以加配海鮮,點了個鮑魚,厚肉且味道鮮甜!😋(有海鮮成件事upgrade了)個人都幾like鹽酥金針菇與冬菇,鹽酥味道脆口薄脆香,而且一d都唔油膩,鹹度剛剛好,下面仲有超多金菇!台式飲品方面,點了每日限定嘅芝士茶王8號,上面芝士味道香濃,配下面清香茶好match。另外滿杯百香果($36)真係超多粒粒百香果!入面加了檸檬香,好refreshing!😋有機會再來食下一人一鍋!

初初聽個名以為係食米線的,原來係主打一人一鍋+台式飲品!

鮑魚

鹽酥金針菇與冬菇

有機會再來食下一人一鍋!
鮑魚
鹽酥金針菇與冬菇