2018-05-10 944 瀏覽
喺工業區返工,雖然附近都唔少食堂、食店,不過通常份量都較大份,一個人未必食得晒,就算有同事肯share,兩個人一個飯又好似唔多夠。這間店的老闆是韓國人,是家庭式經營,有時會見到兩位像韓星的公子到店面幫忙。韓國人主理,泡菜也是自己弄的。今天買了一條飯團,足足有20CM長,直徑有4CM,有菜、蛋、醃蘿蔔、蟹柳、紅蘿蔔絲等,圈得很結實,味道是每款食材本來的味道,沒有額外加調味,午餐7成飽,不會飽到飯氣攻心。這店有堂食的,不過只有數個位,唔相同人迫,我會買外賣。如果唔想等,可以先Whatsapp或電話落單 (簡單英語可以應付),然後再落去攞。如果想佢哋送,就要留意最低消費和截單時間。

飯團

2018-05-10