2022-07-31
//< Coffee Slave >位於觀塘既Coffee Slave殺出荃灣!小編見都幾多人食,不過自己就第一次食喇😆————————————- 藍青口忌廉意大利飯 $90 -雖然佢寫藍青口但係黎到既只係三隻普通既半殼青口🤔 risotto有咬口亦creamy~ 上面既蟹籽亦令成個飯更有口感~ 上面既食用花亦令佢美美的!————————————- 煎鯛魚柳配白酒、紅椒忌廉汁配薯粒 $100 -鯛魚小編一直很愛吃,呢度煎得外脆內嫩十分好🥳 下面既薯粒,小編亦覺得不錯~ 唯獨小編硬係覺得呢度既忌廉汁總係帶有金寶罐頭既感覺🫣非常熟悉😬————————————- 是日餐湯 -當日嘅餐湯係蘑菇湯,飲落口會帶有蘑菇嘅微粒😝唔係好滑好creamy個種~————————————- 凍Bean Bean的啡 +$25 -超得意嘅combination!紅豆唔會蓋過咖啡嘅味,少少甜依然飲到咖啡嘅香幾好味💕————————————- Iced Latte +$25 -奶同咖啡既比例幾好,如果大杯d就更好喇,太細杯唔夠喉啊🤣————————————整體黎講不過不失~呢個價錢食物質素同份量可以
< Coffee Slave >
- 藍青口忌廉意大利飯 $90 -
- 煎鯛魚柳配白酒、紅椒忌廉汁配薯粒 $100 -
- 是日餐湯 -
- 凍Bean Bean的啡 +$25 -
- Iced Latte +$25 -
奶同咖啡既比例幾好,如果大杯d就更好喇,太細杯唔夠喉啊🤣
————————————
整體黎講不過不失~呢個價錢食物質素同份量可以好d多d,尤其配料同醬汁😗😗建議menu可以放係門外讓路人觀看,令大家對餐廳認識更多!
評分:6.8/10
地址:荃灣海壩街97-101號昌泰大廈地下1B號舖