2022-01-28 45 瀏覽
其實人大到咁上下年紀,食野都變得越黎越奄尖 雪糕都少左食,因為真係黎黎去去都係差唔多嘅口味、冇d新意。不過屋企附近開左呢間雪糕店,又幾特別,純素植物奶整嘅雪糕第一次食。之前都幫襯過幾次,呢度隔幾個月就會推出新口味、搞搞新意思仲會貼住個潮流(好似之前嘅魷魚遊戲'' 楓糖'' ),令人保持新鮮感&好奇感今次食左黑芝麻面頭灑左d玄米,所以好香,食落味道出奇地夾,一d都唔會漏檸檬茶又係一推介我平時入茶餐廳食野一定叫杯凍檸茶,依家係呢度都食到仲要有埋滑溜口感,清新紅茶純香味加上微酸檸檬甜味道一絕。插住嘅個片檸檬乾都記得要食,可以解一解食雪糕嘅甜膩(其實雪糕本身都唔係好甜架)。見佢有賣埋雪花杯呢樣真係未試過... 原來又係新產品,仲做緊新品推廣。外賣自取Vegan雪花杯,4杯$79 ,6杯$106。口味有話梅、檸檬茶、芝麻、豆腐味 有番個冰袋裝住,等我下次去再試下先今日仲有下一場,拎唔到,希望佢嘅推廣唔好咁快完啦🤭 雪花杯你要等我番黎呀~
其實人大到咁上下年紀,食野都變得越黎越奄尖
雪糕都少左食,因為真係黎黎去去都係差唔多嘅口味、冇d新意。

不過屋企附近開左呢間雪糕店,又幾特別,純素植物奶整嘅雪糕
第一次食。

之前都幫襯過幾次,呢度隔幾個月就會推出新口味、搞搞新意思

今次食左黑芝麻
面頭灑左d玄米,所以好香,食落味道出奇地夾,一d都唔會漏

檸檬茶又係一推介
我平時入茶餐廳食野一定叫杯凍檸茶,依家係呢度都食到
仲要有埋滑溜口感,清新紅茶純香味加上微酸檸檬甜

見佢有賣埋雪花杯
有番個冰袋裝住,等我下次去再試下先