2020-08-24 391 瀏覽
早排不斷畀呢間cafe洗版,出開長沙灣終於試到,裝修有用過心思,基本上坐邊個位影相都靚,不過啲枱一係過高一係過矮食嘢唔太方便,平日約十二點就開始有人排隊。🍽牛肉漢堡配牛油果角漢堡好足料,竹炭麵包夾住厚厚嘅漢堡扒,紅洋蔥、大啡菇片、芝士、番茄、沙律菜等,牛肉都算juicy,但味道較淡同生左啲,麵包畀啲醬汁整到淋晒。反而炸牛油果角幾得意,外脆內creamy,配埋個醬幾好食。🍽雞蛋布丁布丁蛋香重又夠滑溜,上面嘅忌廉輕盈到似泡沫,Espersso分開上,好似affogato 咁自己加落去,咖啡嘅苦澀中和左焦糖汁嘅甜膩,果然係呢度嘅招牌作🍽咖啡巴斯克芝士蛋糕蛋糕面頭有焦香,咖啡同芝士味平分秋色,質感creamy,推薦!☕️Matcha Latte拉花好靚,啱啱飲嘅時候奶味好重,原來啲粉喺底未撈勻,但都係味道較淡,無咩回甘。☕️Latte咖啡味道應該偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿鐵出色。P.S.甜品同環境都唔錯,上菜次序係甜品行先,有啲奇怪,雖然我唔係好介意,但如店員落單時問下客人嘅preference就更好啦。
🍽牛肉漢堡配牛油果角

咖啡巴斯克芝士蛋糕
☕️Matcha Latte
Matcha  latte

☕️Latte
咖啡味道應該偏nutty,有淡淡嘅烘焙香,比抹茶拿鐵出色。
Latte
牛肉漢堡配牛油果角