2023-11-27
𝗠𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗶𝗻⭐️位於上環既Hansik Goo係一間韓國餐廳。係上環站行幾分鐘就到。餐廳既裝修風格好簡約配淺色圓枱,播住好柔和既音樂,好有家既感覺。餐廳既服務態度好好, 好溫柔但上菜非常爽手, 食物介紹果陣仲有溫馨提示食物要襯熱食等等我覺得都好貼心。食物方面: 當晚我地就點左兩份tasting menu, 本身仲以為驚唔夠所以叫多左份炸雞(*太好味唔記得影), 炸雞好juicy炸得好酥脆但又唔會覺得好油。tasting menu 入面我覺得食物質素都好平均。最中意既係佢既人蔘雞Risotto, 真係覺得好有驚喜, 用西式risotto去present但又保留到人蔘雞既精髓, 到而家都念念不忘! 仲有佢既粟米雪糕, 起初都會擔心會唔會又甜又咸呢? 點知一上菜真係好驚喜, 雪糕好棉好滑同粟米味融為一體一啲都冇違和感。整個用餐體驗都好滿意, 我同另一半都食得好滿足, 係一間好值得去既米之蓮星級餐廳。💰$1,480+10% for one (Dinner)📍HKGHansik Goo (中環)中環威靈頓街198號The Wellington 1樓
💰$1,480+10% for one (Dinner)
📍HKG
Hansik Goo (中環)
中環威靈頓街198號The Wellington 1樓