2018-09-03 1386 瀏覽
難得N 年後有機會同小學班主任坐埋一齊同台食飯!真好我地一行6人!因為個個好投入傾計所以點菜重任由我主理點左好多個喜愛想食的菜餚大滿足!為減磅戒左差不多大半年甜食既我,一望到餐牌上的椰汁百寶飯,就想食啦甜甜地幾好味!係今晚最愛的飯!如唔係因為仲未減完磅而要忍口!我一會食曬佢!最開心係同學幾話我瘦左好多日子有功啊!仲有個甜酸魚超好味我地成台人都食唔停!平時依上海菜愛點嫩雞燴麵,因為夠清淡卻入味但這裡的頗不同,是黃黃的湯,新煮法幾特別,但我還是愛平常吃的那款這個雞不能少看,有雞脂,入口如食肥豬肉咁,可口,但怕肥的不要吃!不過我爸那年代的人大都喜歡啦下次可以點給他吃!薑是炒這的頗可口野味!推介反而這個菜有點失色,真的沒有什麼味道,我們是為了有點較健康的清菜吃所以選這個。是清的,但若說清淡卻沒有吸引人的清淡不推介!津白一定要點吧!味道中道這個桂花糖蓮藕,在大陸茶樓曾食過幾甜、質地淋且好夾。打算推介給朋友,可是這裡煮得真太淋了哈哈!若質感能硬身點,必定好味!
難得N 年後有機會同小學班主任坐埋一齊同台食飯!真好

我地一行6人!因為個個好投入傾計所以點菜重任由我主理
點左好多個喜愛想食的菜餚
日子有功啊!

仲有個甜酸魚超好味
我地成台人都食唔停!

平時依上海菜愛點嫩雞燴麵,因為夠清淡卻入味
下次可以點給他吃!薑是炒這的頗可口野味!推介

不推介!
津白一定要點吧!味道中道
哈哈!若質感能硬身點,必定好味!
  • 松子魚
  • 醉雞