2012-08-02
呢間野都算係深水埗數一數二好味的米線店, 我大大話話都幫趁了十次有多, 原因是呢度D酸麻辣真是食到人欲罷不能 !此前的食的中麻辣, 食完後個口會有震動, 感覺非常特別, 仲有D 餸款多質數好, 所以我一想起就會來一下。今日從長沙灣行到來深水埗頭, 又決定入去一試, 一共叫了三個餸, 肥牛,芝士波腸及韮菜餃, 因為很天氣熱仲加了一支維他麥精, 總數 $44。不過今次食入口米線差了不彈牙, 湯也差了無麻而且辣也不夠, 唯一仲把握得到的還是三個餸。肥牛有牛肉味, 波腸還是脆皮啦, 韮菜餃一般但勝在夠多包肚。整體一般, 希望下次有改善, 否則不再是我心中的 NO. 1.呢間野正確位置係M記轉入,中華電力對面, 九工後面 (長沙灣果間是第二分店) <-- 小弟未幫趁過!