餐廳: 香格里拉米線專門店
資訊:

2021-03-31 806 瀏覽
豬紅雞肉麻辣米線(2小辣)$45 + 豆漿一枝 $8 🐷🐔🍜米線最重要既靈魂絕對係個湯底😤,呢度既麻辣湯底色香味俱全,望落色澤金黃🥘,配料充足,湯底飲落味道濃郁而且「麻」「辣」俱備,仲會愈食愈辣咁過癮,可以話係一個好高分既湯底💯。而講到餸呢,雞肉🐥唔柴幾滑又唔會散收收,而豬紅就正常水準啦,如果可以再入味d就好。另外豆漿8蚊有一大枝,唔會好甜,用黎解辣一流!肥牛豬潤酸辣湯米線 $49 酸辣湯唔會太辣😋,夠酸得嚟唔會靜係得醋酸,而係有好多酸菜做配料而成既酸味,而家諗返起都流口水🤤🤤!肥牛、豬潤基本嘢👌🏻,但勝在份量唔少,整體食落非常滋味。👻紅油蒜泥白肉 $45 睇落賣相非常唔錯,有青瓜絲墊底,腩肉切得厚薄適中,雖然蒜泥夠多,但對我地嚟講,略嫌蒜味不足😙,唔夠重口味,有啲美中不足。串燒(司華力腸 $18、墨魚丸 $18)兩串串燒上枱既時候都夠熱辣辣,司華力腸夠大條,而且外皮香脆👍🏻,充滿燒烤香味👃🏻;墨魚丸味道正常,夠晒大粒🙆🏻‍♂️。伴碟會跟埋一個淡淡哋既沙嗲醬,整體唔錯。😌Overall兩碗米線都真係幾高水準,絕對會翻兜之選,不過米線當日煮得唔夠爽滑,可能煮耐左少少,但都已經好正! 推薦大

肥牛豬潤酸辣湯米線 $49

紅油蒜泥白肉 $45

串燒(司華力腸 $18、墨魚丸 $18)

Overall
兩碗米線都真係幾高水準,絕對會翻兜之選,不過米線當日煮得唔夠爽滑,可能煮耐左少少,但都已經好正! 推薦大家一試!

題外話,整個用餐體驗唯一既扣分位,因為餐廳好旺場,樓面人手唔夠,落單過程較混亂。落單後等左半個鐘都未有食物嚟,到最後竟然發現根本無幫我哋落單都算。再落單都可以落錯/落漏兩次,確實大扣分阿!希望可以盡快改善啦!