2018-08-03
大家可能會認為,老闆出咗trip,留喺公司嘅秘書就一定好得閒... 而小秘書(我)就剛剛相反。個早餐由開工擺到11:00先食哂落肚,因為成朝對啲emailssss實在太投入,覆完自己果啲又要望吓老闆個email box有無嘢要跟,真係千手觀音都搞唔拈👀所以我每日都好享受lunch時間可以同班飯腳出去聯誼吓,而且亦好鍾意「捐窿捐啦」去搵啲平嘅嘢食。今日我哋又返兜「一線軒」,呢間小店係賣酸辣米線起家嘅,聽講以前啲服務員對客好寸好無禮貌,啲人怕咗佢哋,生意少咗而家先好啲啲。雖然我仲有啲飽,不過我份人比較為食同貪心,所以都叫咗三個餸跟咗碗米線,腩肉、豬腸加蟹子丸都係my favourite ,不過今日「一線軒」個湯好淡,無咗酸辣米線應有嘅風味,但係啲配料都唔差嘅!地方係就凌亂污糟啲,不過只係$48可以喺鰂魚涌食一餐,算係難得㗎喇!