2020-01-20
不得不承認 #小秘書 對 #米線陣 嘅 #麻辣湯底 已經上咗癮,每次諗食啲咩,好多時都會自自然然去幫襯,尤其係 #下午茶時間,一碗米線+飲品,都係四五十蚊,價錢都算好公道👍🏻👍🏻 呢日收咗工,約咗朋友去 #銅鑼灣 食飯,不過佢就講明要夜啲出現。我唯有先去 #金鐘 搵人吹吓水晏啲再返過去。朋友話肚仔餓,居然由佢提議去 #米線陣 食嘢...明明人哋諗住留肚唔食嘢,點知比佢講一講,我又破戒👉🏻👈🏻#海富中心分店 比較細,但係去到嘅時候,#職員 唔知點解要喺某幾張枱上擺個reserved牌上去唔比人坐,反而我哋就要搭枱... 其實同陌生人打對坐、仲要你眼望我眼咁,真係勁尷尬🤣 講大聲兩句又會比人聽到哂😌 不過鬼叫我哋為食咩!#店員態度 有啲over,我哋都未行到埋位已經聽佢大大聲吩咐我哋用QR code落單😅 一如以往,我都係叫我最愛嘅 #牛腩碎什菌麻辣湯米線,仲另加咗啲 #金菇😋 份量比較多,所以我都分咗1/3比朋友先食得哂😉 #什菌、#金菇 浸喺 #麻辣湯 真係夾味,加埋啲 #芫荽 特別香口😋埋單嘅時候,又重預果個 #男職員,佢一樣係態度怪怪的,我好心提佢有人漏咗知電話喺counter,縱
埋單嘅時候,又重預果個 #男職員,佢一樣係態度怪怪的,我好心提佢有人漏咗知電話喺counter,縱使部電話係 #米線陣 公用,但係 #職員 都唔使咁cool嘅眼神 回應囉😅🤣