2023-07-15
🌟餐廳:米線伝📍地址:九龍城獅子石道84號地舖💰價位:~$50 - $100⏰營業時間:星期一至六 11:00 – 21:30 / 星期日 11:00 - 15:00識我既朋友仔都知我好鍾意食米線,配料可以自行選擇之餘又方便快捷~簡簡單單又一餐~最近,九龍城開左間「米線伝」,主打特色雲南米線,一於約埋朋友仔去試試先~———————————————————🌟自選米線-蕃茄麻酸辣湯底-腩肉-雞翼我揀左蕃茄麻酸辣米線,麻/酸/辣度可以自行選擇,夠哂靈活,抵讚~米線大大碗份量又豐富,配菜包括芽菜、酸菜、蔥及芫茜,蕃茄湯底麻酸辣俱備,夠哂惹味~而且腩肉及雞肉都炆得好入味,食得好滿足~🌟自選米線🌟-麻酸辣湯底-炸豬扒-蘿蔔朋友仔就揀左麻酸辣米線,同樣地夠哂大碗好豐富~值得一提餐廳既炸豬扒係主打配料之一,大大塊又夠厚,肉質夠軟熟,大推~另一款配料蘿蔔夠多汁而且清甜,值得一試~🌟香脆炸魚皮食米線當然要叫埋炸魚皮啦~魚皮夠香脆,岩哂我地浸落湯底度索盡湯既精華,好出色~🌟烏龍茶食米線點少得叫埋野飲解解渴,呢度仲可以用優惠價錢加配野飲,抵食~———————————————————😋味道:4/5🏢環境:4/5
📍地址:九龍城獅子石道84號地舖
🌟自選米線🌟
-麻酸辣湯底
-炸豬扒
-蘿蔔
另一款配料蘿蔔夠多汁而且清甜,值得一試~
🌟香脆炸魚皮
🌟烏龍茶
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳位於熱鬧既九龍城區,好受附近街坊歡迎~食物方面,餐廳主打既湯底的確好出色,而且米線配料選擇眾多,價錢親民~