2023-12-20
男朋友係米線控🤭佢仲入埋米線關注組成日昅住究竟邊到又開左間新既米線舖😂咁我今次就做佢既指路明燈🤭帶左佢黎衝出黃埔去到港島炮台山既貴緣米線食飽飽🤭依到啲野抵食夾大件😂第一次聽到男朋友話飽到唔食啊😙仲有依到既湯底都係十分唔同既食辣程度既朋友十分friendly🤭辣同唔辣都一樣咁舔舔脷🤭特濃新鮮蕃茄湯米線 ($57)米線, 小小辣, 雞肉絲, 肥牛小小辣既蕃茄湯真係超岩食🤭蕃茄酸甜味同微微辣balance得好好😙飲落去都勁鮮甜同好refresh🤭食完之後亦都冇口乾😜真材實料啊😎雞絲山成2cm咁高😅見到都好誇張🤭肥牛爽口冇得彈!青花椒麻濃湯米線 ($63)米線, 大辣, 走韭菜, 爽啲, 雞肉絲, 牛丸, 娃娃菜職員話呢個湯比較麻🥵我男朋友就即刻諗都唔諗叫左依個😂結果男朋友話大辣都冇乜挑戰性😂不過麻就好夠😙佢話feel唔到口有咩味😂雞絲都係成座山咁🤪牛丸又夠彈牙😋娃娃菜就成棵上😙超足料!貴緣雞絲火山 ($28)依個係”真”雞絲火山😋差唔到成4cm咁高😅食極都好似仲有咁😂味道就有香香地既麻油同椒絲😚係誠意滿滿既味道😚重慶口水雞翼 ($28)口水汁好正😋雞翼食落又有啲似沙薑雞既口感又會有岩岩好既麻
特濃新鮮蕃茄湯米線 ($57)
米線, 小小辣, 雞肉絲, 肥牛
青花椒麻濃湯米線 ($63)
米線, 大辣, 走韭菜, 爽啲, 雞肉絲, 牛丸, 娃娃菜
貴緣雞絲火山 ($28)
口水汁好正😋雞翼食落又有啲似沙薑雞既口感又會有岩岩好既麻辣😋好食又唔會過份重口味🤭
生菜(走蠔油) ($14)
杯裝豆漿 ($10)