2023-11-21 113 瀏覽
我朋友推薦咗一間好正嘅米線老店俾我,就喺旺角嘅砵蘭街,離朗豪坊都幾近嘅位置。今次特登嚟旺角逛街,當然唔可以錯過呢間餐廳啦!我就揀咗酸辣小鍋米線小辣,同埋店員推薦嘅招牌腩肉,仲加埋墨魚丸同生菜。腩肉嘅味道真係好正,甜辣好味道。而且小鍋米線上面仲有新鮮嘅芫茜,我就話要走芫茜咁樣。湯底嘅層次感好豐富,有香味飄出嚟,真係好開胃雖然呢間餐廳嘅店鋪冇咁大,但係坐落得好舒服。我去嘅時間係下午茶時間,但係餐廳嘅客人都好多,好熱鬧。最正嘅係,小鍋米線嘅價錢都算好平,真係好抵食!呢間旺角嘅米線老店真係好正,位置方便,味道出色。如果你係米線愛好者,一定要嚟試下佢哋嘅酸辣小鍋米線同招牌腩肉,一定唔會失望!

2023-11-19