2016-02-15 261 瀏覽
今天來到188買ps4 game,行行下覺得肚餓,就去咗集成睇吓有咩可以食。 由於係午市嘅關係,我哋都唔想食到太飽,最好就食碗魚蛋粉。 見到新仙清湯腩,有米之蓮推介,應該有保證,一於試吓。 餐牌有套餐或者散叫,散叫就冇跟嘢飲,不過可以揀牛腩嘅唔同部位,應該會更加好食。 宜家先知原來牛腩都有分咁多種。 兩個人揀咗個套餐,再加多碗河粉齊齊分享。一人套餐A $88 金牌咖喱牛腩套餐都幾多野食,牛腩份量適中,咖喱可以揀辣度。揀左BB辣,味道唔錯,咖喱醬濃而不辣,配埋牛腩,入晒咖喱味,餸飯一流!牛腩都幾大件,食落啖啖肉! 小食併盤 (家鄉煎鯪魚餅+麻辣牛肚)鯪魚餅煎得夠脆口,入口好香鯪魚味道,咬落幾彈牙。麻辣牛肚唔會好韌,點上麻辣醬辣辣地幾惹味。 時菜 (西洋菜)成碟冇乜油份,比較健康,而顏色翠綠,入口爽脆新鮮。 招牌清湯腩河 $45清湯腩既牛腩比咖喱牛腩細件,亦都較淋身,但我覺得清湯腩嘅牛腩比較好食,因為肉感軟滑好多。 河粉入口好滑,蘿蔔煮得爽口而且入味,如果煮得淋啲會更好吃。清湯飲落冇味精,比較鮮甜,再加少少辣椒油就更加惹味。 蜂蜜姜
由於係午市嘅關係,我哋都唔想食到太飽,最好就食碗魚蛋粉。
見到新仙清湯腩,有米之蓮推介,應該有保證,一於試吓。

宜家先知原來牛腩都有分咁多種。

兩個人揀咗個套餐,再加多碗河粉齊齊分享。

一人套餐A $88

金牌咖喱牛腩

小食併盤 (家鄉煎鯪魚餅+麻辣牛肚)

時菜 (西洋菜)

成碟冇乜油份,比較健康,而顏色翠綠,入口爽脆新鮮。
招牌清湯腩河 $45

蜂蜜姜汁薏米 跟餐+$2

姜汁味不濃,薏米味較出,飲落有甜甜地既蜂蜜味,每啖都食到少少薏米,薏米可以幫助去水腫,感覺滋潤健康。
鹹檸檬蜂蜜 跟餐+$6

鹹檸檬同甜蜂蜜鹹鹹甜甜,味道十分特別,建議先篤鹹檸檬,如果唔係會甜過龍,飲完之後喉嚨舒服晒。

米之蓮果然有保證