2023-04-27
1953 瀏覽
ˏˋ°• 𝗧𝗦𝗧, 𝗖𝗛𝗔𝗔𝗧 @chaathongkong *⁀➷一向都好喜歡 @rosewoodhongkong 嘅餐廳而 @chaathongkong 米芝蓮一星印度菜🇮🇳仲聽聞係𝗥𝗪最難𝗯𝗼𝗼𝗸嘅餐廳😳真心除咗價錢較貴 真係無可挑剔!而我都已經食過兩次了(゚∀゚)一次係𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆夜晚𝟲點𝘄𝗮𝗹𝗸 𝗶𝗻大概等兩個鐘另一次係𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆即日𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝟮𝗽𝗺!所以⋯想食嘅朋友都係提早預約好啲(〃ω〃)整體無論食物質素、服務水準、餐廳裝潢等等都𝗺𝗲𝗲𝘁到𝗲𝘅𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻♡非常之值得一試!𝑺𝒎𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒆𝒔༯𝔹𝕒𝕜𝕖𝕕 𝕊𝕒𝕞𝕠𝕤𝕒 $𝟙𝟞𝟠餐廳皇牌招牌必食小吃♛大樹菠蘿同素肉好夾 味道非常開胃~𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅༯𝕆𝕝𝕕 𝔻𝕖𝕝𝕙𝕚 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 $𝟚𝟠𝟠當時唯一一款唔辣嘅咖喱ッ雞肉嫩滑 蕃茄𝗯𝗮𝘀𝗲醬汁惹味🆙 𝑻𝒂𝒏𝒅𝒐𝒐𝒓𝒊༯ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 𝕋𝕒𝕟𝕕𝕠𝕠𝕣𝕚 $𝟠𝟡𝟠咩都想試啲嘅朋友可以點呢一個𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿魚、牛、雞、羊有齊晒~🐟🐮🐓🐑無論過唔食羊嘅我都覺得好食😳༯𝕃𝕖𝕙𝕤𝕦𝕟𝕚 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕋𝕚𝕜𝕜𝕒 $𝟙𝟡𝟠反而感覺比較普通嘅
一向都好喜歡 @rosewoodhongkong 嘅餐廳
而 @chaathongkong 米芝蓮一星印度菜🇮🇳
仲聽聞係𝗥𝗪最難𝗯𝗼𝗼𝗸嘅餐廳😳
真心除咗價錢較貴 真係無可挑剔!
而我都已經食過兩次了(゚∀゚)
一次係𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆夜晚𝟲點𝘄𝗮𝗹𝗸 𝗶𝗻大概等兩個鐘
另一次係𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆即日𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝟮𝗽𝗺!
所以⋯想食嘅朋友都係提早預約好啲(〃ω〃)
𝑺𝒎𝒂𝒍𝒍 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒆𝒔
༯𝔹𝕒𝕜𝕖𝕕 𝕊𝕒𝕞𝕠𝕤𝕒 $𝟙𝟞𝟠
餐廳皇牌招牌必食小吃♛
大樹菠蘿同素肉好夾 味道非常開胃~
𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅
當時唯一一款唔辣嘅咖喱ッ
雞肉嫩滑 蕃茄𝗯𝗮𝘀𝗲醬汁惹味🆙
𝑻𝒂𝒏𝒅𝒐𝒐𝒓𝒊
༯ℂ𝕙𝕒𝕒𝕥 𝕋𝕒𝕟𝕕𝕠𝕠𝕣𝕚 $𝟠𝟡𝟠
咩都想試啲嘅朋友可以點呢一個𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿
魚、牛、雞、羊有齊晒~🐟🐮🐓🐑
無論過唔食羊嘅我都覺得好食😳
༯𝕃𝕖𝕙𝕤𝕦𝕟𝕚 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟 𝕋𝕚𝕜𝕜𝕒 $𝟙𝟡𝟠
反而感覺比較普通嘅一道菜
但絕對唔係難食
雞肉烤得焦香味重 肉質嫩滑
༯𝕋𝕒𝕟𝕕𝕠𝕠𝕣𝕚 𝕎𝕒𝕘𝕪𝕦 𝔹𝕖𝕖𝕗 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕜 $𝟛𝟚𝟠
就係為咗呢個牛面頰肉而短期內回頭
外面烤到香香脆脆 裡面肉質軟腍粉嫩♡
✨必食✨
𝑮𝒓𝒂𝒊𝒏𝒔
༯𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝔸𝕟𝕕 ℂ𝕙𝕚𝕝𝕝𝕚 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 ℕ𝕒𝕒𝕟 $𝟙𝟙𝟠
印度菜必食烤餅𝗡𝗮𝗮𝗻♡
煙煙韌韌用嚟點咖喱醬汁超惹味!
𝑺𝒘𝒆𝒆𝒕𝒔
༯ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 ℙ𝕣𝕒𝕝𝕚𝕟𝕖 ℕ𝕒𝕒𝕟 $𝟙𝟘𝟠
無論過甜品都非常出色♡
薄𝗡𝗮𝗮𝗻再加𝗡𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮醬汁
加埋開心果同其他𝗡𝘂𝘁𝘀 口感香脆
呢個配搭真係冇得輸🆙好味到不得了!
𝗖𝗛𝗔𝗔𝗧 @chaathongkong
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_indian #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟰/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $500pp
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 𝘆𝗲𝘀