2014-04-20
東來順挾着米芝蓮一星多年, 食物水準應該要高,不過最起碼個到環境雅緻,服務細心。今天晏就主食點了三鮮炒年糕,都幾喜歡佢既配料,三鮮就有依幾樣野,分別係肉片,蝦及海參,而且菜特別多,我自己都好鬼鍾意,炒既火喉岩岩好。不過其他人可能會覺得D蝦同汁鹹過頭, 我就覺得唔錯。今次仲試左幾款點心,鰻魚香梨酥,我朋友話每次黎到都一定要食,因為佢整得好可愛喎,不過食落就知點解佢次次都叫,外層鬆軟,一食落去感覺到D鰻魚同汁都好有鮮味。之後我揀左個松露燒賣,松露份量夠多又夠香,我覺得松露同燒賣夾埋都幾特別,好有新鮮感。最後有叫左個豆豉排骨陳村粉,粒粒豆豉好大完整,唔會太細粒,不過我自己就唔食豆豉既, 味道就唔太濃,排骨肥瘦岩岩好,陳村粉都唔錯,唔係太識形容。成碟唔會話太乾又不太油。唔錯!