2022-04-24
📍元朗𝚈𝚞𝚎𝚗 𝙻𝚘𝚗𝚐❝米芝蓮推介刈包小店‼️🔥爆漿抹茶壓餅🍵排隊近2小時😳全都係店主有心思之作❞男友平日12pm未開門就黎排隊 前面都有10幾個人! 最黎我地1:30pm先落完單 2pm拎到野食! 足足等左2個鐘!😳之前睇過店主係MM既專題訪問 好欣賞佢咁有個性同對食物既要求🤣呢度既刈包係店主每日親手搓麵團再蒸而成 所有野都一腳踢真係好佩服🙏🏻小店人手有限 但對食材仍然有執着 所以都明白點解要等咁耐🥺❤️🐷傳統刈包加柚子醬 $42 (4.5/5)先講刈包 口感軟熟帶麵粉甜香😛五花肉係切塊 肥肉瘦肉比例好 唔會成口肥膏咁油膩 男友平時唔食肥肉都覺得好食!!😋加上酸菜 柚子醬 同花生碎 酸酸甜甜🥰仲有大量莞茜🌿🐔菠蘿炸雞刈包 $46 (4.5/5)熱辣辣!🔥 炸雞香脆 肉質滑而多汁 好滿意!❤️仲有燒菠蘿🍍同辣醬 酸酸辣辣🌶配羽衣甘藍~ 呢個食落好似炸雞漢堡🤣🍵小山園抹茶壓餅 $35 (4/5)第一次食壓餅(我唔係專家啦~)餅皮乾身微煙韌 中間係海量抹茶creamcheese🥰濃抹茶味得黎都好重creamcheese既酸味👀建議share因為比較膩😬🍡炸白玉 $24 (4/5)男友指明想食😛
❝米芝蓮推介刈包小店‼️🔥爆漿抹茶壓餅🍵
排隊近2小時😳全都係店主有心思之作❞
🐷傳統刈包加柚子醬 $42 (4.5/5)
🐔菠蘿炸雞刈包 $46 (4.5/5)
🍵小山園抹茶壓餅 $35 (4/5)
男友指明想食😛花生芝麻各一串 好似脆版既糖不甩! 外皮脆脆甜甜!☺️白玉軟糯煙韌😚我同男友都中意花生味多d!🥜
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍倆口小吃
元朗鳳攸北街5-7號順豐大廈地下18號舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_元朗
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_台灣菜