2021-04-28
湘菜,湖南菜是也。書湘門第嘅西環店係米芝蓮推介嘅餐館。知道佢喺中環都開咗分店,係lunch time就決定黎一試。點咗:🐟紅油爽脆魚皮$60 - 呢個係超鮮嫩超好食。呢個同我哋平時去打邊爐食嘅炸魚皮完全唔同。佢呢個係鮮魚皮,但又唔會好腥,超級爽脆,好似食緊菜脯咁,作為開胃菜,真係非常正😋勁推介!🐥麻辣雞丁$98 - 我哋叫咗幾個湘菜,都叫咗小辣,呢個麻辣雞丁雖然望落有好多辣椒,但其實冇睇落咁辣,超級適合用嚟送飯。🐮孜然牛肉$108 - 平時已經鍾意孜然入饌 嘅食物,所以見到呢個孜然牛肉就即點。牛肉鮮嫩,孜然惹味,讚👍🏻🥒外婆菜肉碎四季豆$88 - 四季豆都係送飯之選😆🥬清炒萵筍絲$78 - 賣相已經睇得出鮮嫩,到食落口就真係驗証到佢有鮮嫩。同店員傾偈,先知道原來佢哋用萵筍最中間最鮮嫩嘅部份黎做呢個菜,唔怪之得咁好食。仲有要一提嘅係,餐廳係用Le Creuset嘅碟黎盛菜。見到用啲靚嘅碟黎盛菜,食都食得開心啲😆店員都超有禮貌。果然米芝蓮推介嘅店嘅分店,員工都訓練有素。以呢個價錢就可以食到米芝蓮推介餐館嘅菜,真係物超所值。又裝修環境,到食物質素同埋服務,書湘門第都係一間好值得一黎再黎嘅餐廳
湘菜,湖南菜是也。
點咗:
🥒外婆菜肉碎四季豆$88 - 四季豆都係送飯之選😆
又裝修環境,到食物質素同埋服務,書湘門第都係一間好值得一黎再黎嘅餐廳🤩