2022年米芝蓮指南近日新鮮出爐~香港有七間平民食店新上榜,而呢間主打台灣特色小吃嘅「倆口小吃」就係其中一間~ 今日咁啱路過呢間食店,見有時間,所以順便買個嚟試試~雖然係平日,但食店依然人氣爆棚,排哂長龍,真係好誇張!未夠5點鐘啲刈包就已經售罄,不過好好彩都畀我買到最後第4個,遲少少都食唔到~大家如果想食真係要早啲去啦~ 🧡吉列炸蠔刈包刈包由人手搓製,食落超鬆軟!炸蠔大大隻,新鮮香口!仲加入咗香蔥炒蛋同柚子醬沙律菜,味道層次豐富,沙律菜中和咗炸蠔嘅油膩感,食完都唔會有熱氣嘅感覺,正! 🧡小山園抹茶Cream Cheese壓餅原本想試四式芝士壓餅,可惜已經賣哂,所以就揀咗呢款抹茶壓餅!但估唔到呢款壓餅超有驚喜,壓餅外皮煎得好香口,內裡係抹茶忌廉芝士流心餡,抹茶味濃郁,甜度都控制得好好!抹茶控絕對要試下,超推介!

🧡吉列炸蠔刈包
吉列炸蠔刈包