2018-08-15 2788 瀏覽
'行船爭解纜,月餅我賣先' 呢句對白好熟呢 😅今時今日多咗好多月餅嘅選擇👍 為咗要氹女朋友 😆今年絞盡腦汁🤨要搵一間包裝精緻,餡料好味嘅😋 於是上網四圍search。。。見到Valerie Pastry 推出四週年限量特別版首飾盒月餅😍知道Valerie Pastry 特別找來黃柏高的餐廳品牌設計師-Fay Sze, 精心打造極具氣質又不失可愛的月餅盒, 設計出四週年限量特別版首飾盒月餅花間小兔珍藏禮盒裝。 一見到個包裝。。。我就知道女朋友一定會好鍾意,因為我都好鍾意🤣於是就上網訂咗兩盒✌婉如珠寶首飾箱的盒子,敞開雙門後,展出九件熱賣精選,宇治抹茶及流心奶黃月餅🤗件件都係真空獨立包裝夠曬乾淨衛生👍迷你流心奶黃月餅是去年他們最暢銷嘅月餅,鬆香外層下,先是一抹入口即溶的奶黃蓉,中間則是順滑細膩的流心奶黃,甜而不膩,滋味直湧心頭😋😋😋奶黃翻熱後於中心緩緩流出,香氣四溢,帶來味覺,嗅覺及視覺享受👍宇治抹茶月餅 ,用抹茶粉製作 。濃郁茶香,淡淡回甘。 茶香及色澤都好吸引,每一口都 有回甘味道 ,能夠提升味道層次,真不愧是米芝蓮推介👍今次女朋友都豎起手指讚我醒目😅識得訂購咁精緻嘅月餅✌所以我都專登
'行船爭解纜,月餅我賣先' 呢句對白好熟呢 😅

件件都係真空獨立包裝

夠曬乾淨衛生👍

宇治抹茶月餅 ,用抹茶粉製作 。濃郁茶香,淡淡回甘。

今次女朋友都豎起手指讚我醒目😅識得訂購咁精緻嘅月餅✌
所以我都專登推薦畀大家,將我開心嘅分享出嚟'happy sharing'嘛🤩希望我都可以'人月兩團圓,千里共嬋娟'💑
PS: 每盒月餅都會附上保存及翻熱建議,份外貼心🤩
外賣送餐
  • 首飾盒月餅 珍藏禮盒裝