📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝米芝連一星⭐️Steakhouse🐮Lunch性價比高值得一試! 最好食的牛肉他他🤤❤️鹿兒島牛扒!❞一訪鼎鼎大名的米芝蓮一星扒房 @beefbar_hk 好多人既評價都好高 Lunch Menu係幾抵食既!不過如果target食牛扒的話 款式唔多~我地當日一行5人都係揀同一款牛扒😆但的確好食!🤤(特別我鍾意食日本牛)🍴𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $650 (4/5)▪️𝘛𝘳𝘢𝘥𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦 “𝘉𝘪𝘴𝘵𝘳𝘰 𝘚𝘵𝘺𝘭𝘦”▪️𝘒𝘢𝘨𝘰𝘴𝘩𝘪𝘮𝘢 𝘚𝘵𝘳𝘪𝘱𝘭𝘰𝘪𝘯▪️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 +$50餐前麵包暖暖的 充滿空氣感好鬆軟 配橄欖油香醋好食! 😝Starter可以揀Soup / Starter of the Day或者牛肉他他✨我揀左他他 味道新鮮 口感軟綿綿 無需生雞蛋都做到好滑身☺️調味方面帶生洋蔥粒🧅醬汁香口酸甜帶辣 簡單唔花巧 係我食過數一數二最好食既他他!😍主菜有不同選擇(價錢亦不同)有牛肉意粉, burger, 煎魚~黎到當然要食牛扒🐮😏所以我地全部都揀左相對較signature既classic扒類——Kagoshima Strip
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕

🍴𝐒𝐞𝐭 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $650 (4/5)
▪️𝘒𝘢𝘨𝘰𝘴𝘩𝘪𝘮𝘢 𝘚𝘵𝘳𝘪𝘱𝘭𝘰𝘪𝘯
▪️𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 +$50

Bread

餐前麵包暖暖的 充滿空氣感好鬆軟 配橄欖油香醋好食! 😝

Beef  Tartare

主菜有不同選擇(價錢亦不同)有牛肉意粉, burger, 煎魚~黎到當然要食牛扒🐮😏所以我地全部都揀左相對較signature既classic扒類——Kagoshima Striploin🐮(價錢最貴)

Kagoshima  Striploin

牛扒以微熱既鐵板上🔥保持溫度而唔會overcooked! 我要medium覺得岩岩好😍日本牛既油脂感一定較重🇯🇵佢呢塊扒勝在油脂分布平均 軟腍入口慢慢溶化 配wasabi一流亦可解膩😌外層煎得好脆😙如果黎食lunch又中意食重油脂感牛排的話 我都好推介要試呢個!!😝

On the side一人一碗薯蓉 份量十分慷慨!creamy軟滑 好好食🤤值得一讚佢未算係好heavy既薯蓉 點埋帶甜既牛扒醬汁更正 可以成碗清晒😋✌🏻(雖然薯蓉好肥仔…🥹)

Tiramisu

Tiramisu擺盤形式特別,精緻✨口感層次豐富 有朱古力曲奇 索滿espresso既咖啡蛋糕粒 mascarpone cheese偏輕身 係一個重啡/朱古力味既Tiramisu😚

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Beefbar Hong Kong
中環雪廠街16號Club Lusitano2樓

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_finedine #joys_steakhouse
Bread
Beef  Tartare