餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

2023-02-24 769 瀏覽
疫情期間見到逸東軒有$38點心午餐優惠同朋友去過兩次飲茶不過$38店心嘅選擇一次比一次少今次淨返十款點心係$38➼筍尖鮮蝦餃 ($38)蝦餃皮唔會太厚內餡足料蝦仁彈牙🦐➼帶子蒸燒賣 ($38)帶子唔鞋口 同燒賣幾夾➼薑蔥牛柏葉 ($38)➼千層棗皇糕 ($38)➼豉汁蒸鳳爪 ($38)➼海鮮芋角 ($48)依家好少酒樓有得食外層炸得好鬆脆內層芋頭軟綿🤤➼杏片叉燒菠蘿包 ($48)➼春風得意腸粉 ($68)最鍾意嘅點心係腸粉包住炸春卷腸粉唔會整到春卷淋曬食落仲係脆口😋推介❣️➼流沙水晶球 ($68)堅流沙內層煙煙韌韌~唔錯👍🏻➼金沙脆豆腐 ($68)外層炸得香脆內層嫩滑➼XO醬炒蘿蔔糕 ($68)蘿蔔糕脆皮配埋xo醬食唔停口😆➼茶芥 $28/位點心幾有特色、質素唔錯但服務就…..上次都一般般今次一開始已經俾reception嚇一嚇朋友訂枱留咗名 佢直呼全名叫我地入座🫡侍應問完飲咩茶後 都冇點見過佢地想加茶都要等點心到順便叫最主動係問我地last order有冇野加可能覺得大家都係食特價點心唔需要俾到酒店服務~明白嘅但基本服務都爭啲 加上限時食1.5小時⏱️應該唔會再去了
疫情期間見到逸東軒有$38點心午餐優惠
同朋友去過兩次飲茶
不過$38店心嘅選擇一次比一次少
今次淨返十款點心係$38

➼筍尖鮮蝦餃 ($38)
蝦餃皮唔會太厚
內餡足料
蝦仁彈牙🦐

➼帶子蒸燒賣 ($38)
帶子唔鞋口
同燒賣幾夾

➼薑蔥牛柏葉 ($38)

➼千層棗皇糕 ($38)

➼豉汁蒸鳳爪 ($38)

➼海鮮芋角 ($48)
依家好少酒樓有得食
外層炸得好鬆脆
內層芋頭軟綿🤤

➼杏片叉燒菠蘿包 ($48)

➼春風得意腸粉 ($68)
最鍾意嘅點心
係腸粉包住炸春卷
腸粉唔會整到春卷淋曬
食落仲係脆口😋
推介❣️

➼流沙水晶球 ($68)
堅流沙
內層煙煙韌韌~唔錯👍🏻

➼金沙脆豆腐 ($68)
外層炸得香脆
內層嫩滑

➼XO醬炒蘿蔔糕 ($68)
蘿蔔糕脆皮
配埋xo醬食唔停口😆

➼茶芥 $28/位

點心幾有特色、質素唔錯
但服務就…..上次都一般般
今次一開始已經俾reception嚇一嚇