2020-06-28 269 瀏覽
呢間甜品舖已經連續5年榮獲米芝蓮的街頭小食殊榮😌😌😌 而佢嘅拿破侖係我食過最喜歡的~☺️🍍 菠蘿拿破侖 $64三層金黃酥皮,入口超鬆化同脆口~ 酥皮每一層都層次分明,所以既好味又鬆化😍 餡料係好軟滑嘅pastry cream🤩 仲有埋酸甜嘅菠蘿醬,呢個真係my fav唔係講笑~ 最後個菠蘿雪糕我都好喜歡,唔會雪得太冰😙雖然芒果好似人氣d但我反而未試過😝 呢個係我每次嘅必點😙 可能係因為市面較少菠蘿,而joyful又真係做到我想要嘅味道😌 🍠 紫薯香芋芭菲 $64呢個都好好食😍 無論係雪糕或內層cream都係好重紫薯同芋頭味,冇乜香精嘅感覺😚 份量都唔細,同人一齊share啱啱好😙呢間係一間實力甜品店,唔會得個樣但d嘢唔好食(市面好多係咁😂😂),肥幾磅都抵😌😌😌

🍍 菠蘿拿破侖 $64

🍠 紫薯香芋芭菲 $64