2015-11-19 1496 瀏覽
身為荃灣友,佢未攞米豬蓮之前已食過好幾次,而且我有理由相信個小食組評委內一定有荃灣街坊,因為荃灣總共有三間上榜,除咗呢間外仲有榮安同千色車仔麵,榮安都叫合理啲,千色真係長期拍烏蠅極唔起眼,咁都上榜真係非常有可疑。 講返祥興,區外朋友嚟荃灣必食,生煎包四隻$28,其實唔平,而且又唔夠一餐。佢有個$40餐兩隻生煎包+粉絲湯+飲品,夠一餐,但粉絲湯極一般,嚟幫襯都係為生煎包,得兩隻又到喉唔到肺。所以我個女仔朋友食完個餐再要追加四隻,成$68落樓,真係仲貴過去飲餐茶。攞咗米豬後,感覺多咗人慕名而來,包括鄰國遊客,唔知係咪因為突然響朵,啲服務反而比之前好咗,啲阿姐客氣咗。但生煎包無以前咁新鮮熱辣,不過仍然係我食過最好味嘅生煎包。啲位窄得無可再窄,感覺好唔舒服,食完即走。

生煎包
講返祥興,區外朋友嚟荃灣必食,生煎包四隻$28