2023-09-01 375 瀏覽
其實每年都一定會去一兩次長洲行下食下野但都係同事介紹 近呢兩年先知道呢間野😓知得太遲 知道咗之後覺得入長洲 沙嗲牛肉米通真係必食🤩因為真係唔多地方有米通食🤭天氣太熱黎呢度食 簡直係一路食一路減肥嘅感覺 會爆汗 因為佢係係啲大排檔嘅中間其中一間餐廳 室內位等唔到嘅話 真係建議涼返少少先黎食🥵😓💁🏻‍♀️沙嗲牛肉米通/沙嗲叉燒米通 $36湯濃郁👍🏻食到花生粒 最鍾意個種起沙咁濃嘅沙嗲湯粉🤤 米通軟硬適中 滑捋捋 粒粒米通都有沙嗲汁係中間 心急食都辣親口 好正🤩 牛肉同叉燒就正正常常 唔係好小氣嘅肉 都ok大塊 食幾啖再加佢地個啲辣油食 真係又辣又熱 食到出晒汗 但好爽🤭 💁🏻‍♀️西多士 $26正常發揮 同同事share 少少爭食份外好味😜因為食物都即叫即整 所以熱辣辣一定唔會太差 不過純粹過下口癮 唔算非常出色😆💁🏻‍♀️凍橙檸 $18第一次飲 幾有新鮮感 好Fresh好夾而且唔係假果汁味 我覺得幾有驚喜 襯熱野辣野非常解渴 但有同事堅持飲熱野 佢就叫咗個熱橙檸 er.......本人覺得似感冒煲黎飲個種太健康嘅感覺😜 都係凍好飲好多 🤭🤭
其實每年都一定會去一兩次長洲行下食下野
但都係同事介紹 近呢兩年先知道呢間野
😓知得太遲 知道咗之後
覺得入長洲 沙嗲牛肉米通真係必食🤩
因為真係唔多地方有米通食🤭

💁🏻‍♀️沙嗲牛肉米通/沙嗲叉燒米通 $36

💁🏻‍♀️西多士 $26

💁🏻‍♀️凍橙檸 $18
10 分鐘 (堂食)
$60 (早餐)
  • 沙嗲牛肉米通
  • 凍橙檸