餐廳: 越瀧棧
資訊:

2022-11-17 91 瀏覽
第一次去粉嶺聯和墟,原來果度都有幾多餐廳,今次食咗間環境幾企理嘅泰越餐廳叫咗個$248二人餐,先黎有碟小食,有香茅雞中翼同春卷各2件,雞翼有香茅味而且醃得幾啱鹹,春卷係炸越南米紙春卷,夠脆但唔油主菜係黃咖哩牛腩煲,牛腩份量都幾多,同埋炆得夠淋,而且仲有青椒、紅椒、洋蔥同埋輕微炸過嘅薯仔,跟餐每人有飯、法包或者薄餅揀,我揀咗飯同薄餅,用黎送咖哩汁食一流,而薄餅外面少少脆,入面軟身,都煎得幾好二人餐仲有個菜,我揀咗馬拉盞炒通菜,個份量真係比我想像中多,因為平時去泰國餐廳可能只係得呢度一半,而且呢度仲要落咗好多馬拉盞去炒,好夠鑊氣同惹味最後仲有甜品蛋花大菜糕,好豐富跟餐加咗2個$17飲珍多冰同三色冰,好大杯,椰汁好濃,飲完超級飽呢間CP值幾高,推薦!

香茅雞中翼、春卷

黃咖哩牛腩煲

馬拉盞炒通菜

最後仲有甜品蛋花大菜糕,好豐富
蛋花大菜糕

珍多冰、三色冰

呢間CP值幾高,推薦!
2022-11-15
香茅雞中翼、春卷
黃咖哩牛腩煲
馬拉盞炒通菜
蛋花大菜糕
珍多冰、三色冰
  • 二人套餐(B)