粉嶺呢邊終於開咗一間專做台灣菜嘅外賣店,台角同埋阿士伯鹽水雞黐埋一齊,主打台式夜市滷味,主食同埋台式飲品,做街坊生意來講算係唔錯😋 不過價錢方面就略嫌貴咗啲,普通一個餐加杯嘢飲再加一個小食都要差唔多80 蚊。台式香腸滷肉飯 $48同佢講咗多飯,份量都好足夠去一啖飯一啖滷肉咁去送飯,不過略嫌少咗啲汁同埋台灣腸食落去有啲鹹,不過整體來講都OK 👍🏻啖啖香鹽酥雞塊 $28成間舖頭相對比較出色嘅野食,佢可以俾你揀大辣中辣或者小辣,我叫咗小辣已經有啲辣嘅感覺,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰下,如果單叫小食嘅話佢嘅相對比較多但係如果連同套餐跟飯咁樣叫嘅話就可能得4舊左右,唔係好夠喉🥲🥲 舊鹽酥雞塊雖然係外賣咁樣上,但係返到屋企食嘅時候都仲係熱同埋脆,應該係即叫即炸🙃 同埋佢落嘅炸粉個比例啱啱好,食落嘅感覺啖啖肉又唔會太咸,值得一試😙香橙綠茶 套餐+$10正常台式飲品,正常糖嘅話飲落糖水左啲,但係一分錢一分貨加$10嘅話都可以接受嘅水準黎,反而之前試過胚芽奶茶就比較稀,希望之後會好啲啦🙂

台式香腸滷肉飯 $48
台灣腸滷肉飯