2023-09-25
位於元朗錦上路嘅Cohee Studio係我最愛嘅咖啡店之一,一直期待去埋佢哋嘅另一分店試下。開業不足一年嘅Cohee 2.0 ,選址粉嶺裁判法院,離粉嶺站約7-8分鐘路程,位置唔算難揾。有幾張枱放置係門口戶外,門前有一細片空地,再有牆同鐵閘隔開法院同出面嘅大馬路。而鋪頭內全用玻璃外牆,採光度高,加上以木系及白色為主,空間感十足。平日午膳時間到達,唔洗等即刻有位。~** 蘑菇、牛油果、忌廉芝士貝果加沙律 $103**~蘑菇、牛油果同沙律菜都好新鮮,沙律汁有得揀黑醋汁或者芝麻醬,而包都有得揀要酸種包或者貝果。今次揀左貝果,口感有啲似普通面包,未有貝果煙韌口感,但整體感覺不差。~** Latte (SET+$15)**~啡味濃,上面都有棉密嘅奶泡,隨杯附上一張卡介紹返呢杯咖啡。形容返佢嘅味,甜度同酸度等。可以一路品嘗,一邊增加返對呢杯咖啡嘅了解。
係我最愛嘅咖啡店之一,一直期待去埋佢哋嘅另一分店試下。
而鋪頭內全用玻璃外牆,採光度高,
加上以木系及白色為主,空間感十足。
平日午膳時間到達,唔洗等即刻有位。
~** 蘑菇、牛油果、忌廉芝士貝果加沙律 $103**~
~** Latte (SET+$15)**~