2020-09-10 617 瀏覽
餐廳寫住硬菜,什麼來的?撈麵就撈麵,乾什麼撈!仲要打錯字,如何幹撈呀!請用本土文字及語言,悍衛廣東話,悍衛繁體字,香港民加油!涼拌麻辣土豆絲,第一口冰凍爽脆酸辣,食得過!越食越悶越單調。蒜泥白肉,澀味霸道,充滿油味,無辣味無蒜味,難得一遇的劣食。返轉頭食剛才土豆絲,竟然無晒味道!化學反應真係神奇。田雞魚蛋麻辣米線,等了又等,遲遲還未出現!見其他比我遲坐低食客們都嘆完埋單轉身走人咯,明顯因為田雞要解凍。苦候半粒鐘終於降臨,點解係柱侯田雞?仲搭多舊牛腩?必定掉落煲炆牛腩解凍,柱侯田雞都係第一次食。立即一啜,骨肉分離,骨頭一啜碎晒!肉散得都非常之散,濃濃柱侯甜味。魚蛋嚥韌,不過只有咸味,十足片頭味道。米線質地可接受,有點腍有點碎。

涼拌麻辣土豆絲
蒜泥白肉