2019-03-12
White button X carrie carries 粉紅美肌限定下午茶唔好睇佢的的式式咁, 幾樣甜點和咸點配搭出嚟不但外型精緻,味道都真係好好食架。黑松露輕煎加拿大帶子彈牙的帶子、口感豐富、好味啊!紅菜頭三文魚漢堡好鍾意呢度嘅麵包外層,紅菜頭配三文魚真係冇得輸,口感煙韌有咬口。西班牙火腿配蜜瓜鹹鹹嘅煙肉,口感及味道非常豐富。 海蝦玉子亞力架餅乾玉子完全唔腥,口感結實,吃起來都refreshing及嚼感。法式草莓馬卡龍 馬卡龍藏於可愛公仔圓盒內,令人賞心奪目!玫瑰蜂蜜千層餅以薄餅皮與忌廉層疊,入口有即溶嘅感覺,配合honey增加口感味道,甜而不流。下午茶包括兩杯自選飲品,我就選了藍色多惱河(茉莉花、菊花、蝶豆花),可以一路飲一路食,解解糖份。Boston龍蝦縣浮扁意粉我沒眼花吧?這個捲着意粉嘅叉子懸浮在半空,怎樣做到的?這個意粉不但有睇頭,自家用了6小時製,肉質鮮嫩,每條意粉都有均勻的龍蝦汁味,芝士拉絲效果好明顯,不厚不薄的掛在麵上。
黑松露輕煎加拿大帶子
彈牙的帶子、口感豐富、好味啊!
紅菜頭三文魚漢堡
西班牙火腿配蜜瓜
鹹鹹嘅煙肉,口感及味道非常豐富。
海蝦玉子亞力架餅乾
法式草莓馬卡龍
馬卡龍藏於可愛公仔圓盒內,令人賞心奪目!
玫瑰蜂蜜千層餅
Boston龍蝦縣浮扁意粉