2020-04-20 28 瀏覽
呢間粉紅色💕嘅雪糕店真係滿足晒我的少女心!😘 其實呢間店舖開張無幾耐!而且雪糕用真材實料,一啲都唔馬虎,睇得出佢哋係用心設計及製作每一款雪糕的!更何況佢哋係良心小店,一定要大大力支持!咁啱佢哋新出左兩款雪糕,一款係三重奏朱古力杯,另一款係黑白芝麻奶杯,由於我係朱古力控!所以三重奏朱古力最吸引到我!而另一款就揀咗佢哋最有賣點的嘅生蜂蜜玫瑰奶杯!📍三重奏朱古力杯 $53呢杯雪糕雖然價錢唔算平,但係即叫即做,見到店員立即為朱古力加熱,再逐層逐層咁將配料加上去,手工不算少!而且一食落去朱古力味濃郁,在上面嘅朱古力醬混入了脆卜卜米!非常香濃脆口!而個雪糕嘅朱古力味都非常好食,並非一般的朱古力雪糕!而在雪糕嘅底部更加有一層朱古力醬!成杯雪糕好像在食緊美味朱古力一樣!但係又唔會太甜,我覺得真係值得呢個價錢!📍生蜂蜜玫瑰奶杯 $52呢杯雪糕感覺同朱古力那杯完全不同!雪糕味道非常之清新,雪糕嘅玫瑰味非常清甜可口,聽說是他們親自製作的玫瑰水造成的,所以是十分天然絕不是人造的味道!下面更有一層曲奇餅碎增加雪糕嘅層次感!而上面的生蜂蜜非常之滋潤,加在這杯雪糕上簡直是絕配!這間雪糕店雖然是街鋪嘅形式,但係佢哋雪
呢間粉紅色💕嘅雪糕店真係滿足晒我的少女心!😘

📍三重奏朱古力杯 $53
三重奏朱古力杯

📍生蜂蜜玫瑰奶杯 $52
生蜂蜜玫瑰奶杯

這間雪糕店雖然是街鋪嘅形式,但係佢哋雪糕嘅水準非常之高!而且用心製作,看得出是他們誠意作品!而且佢哋不時為香港人及醫護打氣,我哋當然要多多幫襯,支持佢地啦!
三重奏朱古力杯
生蜂蜜玫瑰奶杯