2019-12-29
分享返一間好治癒既粉紅cafe, 滿足下少女心先! 💖 🦞呢間cafe主打龍蝦, 絕對唔只限港女打卡, 我地發現都有唔少一家大細同一大班朋友都會去食~我地揀左個Bossy Royal Set, 可以揀2款沙律/ 湯、2款頭盤、1款主菜、2款 Burger/ Pizza/ Pasta/ Risotto (半份), 一送上黎係三層架既形式, 原來三層架唔只限甜品, 用黎放主菜食物都一樣吸睛~😍先上左2款沙律 我地揀左➡️蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律 同 三文魚子柚子檸檬玻璃杯沙律,都係用玻璃樽裝住, 要擰實瓶蓋, 再上下搖勻, 令裡面既醬汁可以均勻滲透, 沙律菜好新鮮, 加埋酸酸甜甜的醬汁幾開胃!😌😳最中意既就係第一款前菜🦀芝士蟹肉釀蟹蓋🦀 平時食蟹最唔鍾意就係要拆蟹, 但呢個充滿著啖啖蟹肉又鮮甜, 面頭鋪上的芝士又唔會蓋過蟹味, 真係好想再叫多個!😋😋到三層架啦, 由最上層既龍蝦包講起, 麵包好鬆軟香脆, 龍蝦肉既份量都好多, 每一啖都係彈牙的龍蝦肉又唔腥, 再加埋醬汁, 提升鮮味!👍🏻第2️⃣層係Appetizer既龍蝦芝士玉子燒, 玉子燒得幾嫰滑, 甜度剛好, 中間夾住粒粒龍蝦, 口感一流!😋
最底1層係香煎西班牙豬腩肉, 仲配有蘋果, 薯蓉同烤蔬菜, 不過腩肉稍為多筋, 煎得有d韌😅~
💖Pasta揀左Lady煙肉蘑姑忌廉意大利粉配62度溫泉蛋, 一上菜覺得好靚呀, 第1次見粉紅色既意粉, 溫泉蛋好通透, 彈下彈下, 意粉煮得岩岩好, 忌廉味重, 食完都唔會覺得膩👍🏻👍🏻
🥤飲品揀左Boost! Monster, 係Smoothie黎, 外型幾得意, 岩晒打卡, 但飲落就一般,
反而👦🏻點既Coconut Mint Tea幾好飲, 好清新既味道, 飲落喉嚨好舒服☺️~
🔹Bossy Royal Set ($398) 包括
- 2款Salad/ Soup: 蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律 + 三文魚子柚子檸檬玻璃杯沙律
- 2款Appetizer (半份): 芝士蟹肉釀蟹蓋 + 龍蝦芝士玉子燒
- 1款Main Course: 香煎西班牙豬腩肉
- 2款Burger/ Pizza/ Pasta/ Risotto (半份): Girlboss龍蝦包 + Lady煙肉蘑姑忌廉意大利粉配62度溫泉蛋
🔸Boost! Monster ($58)
🔹Coconut Mint Tea ($58)