2021-03-13 673 瀏覽
Igable嘅cafe真係依兩三年嘅趨勢,食物質素固然重要,環境亦都係不可或缺嘅一部分~旺角嘅樓上cafe林立,自己本身都去過幾間,有啲係真係好適合同一大班朋友去😆當然同一兩個朋友或者伴侶去都有趣味。門口好有打卡feel☺️系玫瑰花牆🌹真系夠曬少女心😍裏面嘅水晶燈同埋花花擺設,都顯示到店舖擺咗一定嘅心思☺️每款主食都有佢地嘅名,好似入咗童話世界咁,價錢就同一般嘅cafe差吾多,百幾蚊一個主食。大家喺人生入面都有大大小小嘅計劃,呢度嘅小食類叫「計劃的一環」,小食睇黎喺大家心目中都系一餐入面計劃嘅一環🤣關東風玉子燒幾正咁喎~飲品嘅種類真系比想像中多😳紅綠茶、咖啡、花茶、朱古力,應有盡有。食完飯整番個飯後甜品都唔錯~有最近大熱嘅burnt cheesecake🤤最近自己有嘗試戒甜,而且覺得花茶都有寧神作用,所以最近幾鍾意飲。叫咗一壺洋甘菊花茶,聞落同飲落都有非常清新嘅菊花味☺️🌻就咁飲或者搭配嘢食同甜品都好適合。喺日本餐廳就成日食玉子燒,喺西餐廳有冇食過?我真系第一次😆關東風玉子燒上面有勁多木魚,向來都好中意食玉子燒,佢嘅玉子燒蛋味都好濃,好多蛋汁好juicy👅底下面啲燒汁,點埋就更滋味啦。喺西餐

門口好有打卡feel☺️系玫瑰花牆🌹真系夠曬少女心😍

裏面嘅水晶燈同埋花花擺設,都顯示到店舖擺咗一定嘅心思☺️

洋甘菊花茶

關東風玉子燒

喺西餐廳如果有黑松露嘅菜式多數都會叫🖤黑松露帶子意大利飯,一聽都覺得好吸引啦😍黑松露真系好香,帶子冇話好大粒,味道都算爽口鮮甜。啲意大利飯嘅味道竟然系甜甜哋😂有啲似金寶粟米湯嘅味🌽甜得黎都帶點creamy。
黑松露香煎帶子燴飯

飲品嘅外型十足十童話世界入面嘅魔法藥水🪄味道正常質素,酸酸mei mei都ok嘅。
青蘋果梳打
2021-03-06