2021-09-16
西貢回來, 想食燒烤, 喺OPENRICE search一下,就發現呢間好似新新地的烤肉店。一入店內, 全播放著鏡團曲目, 仲有MV無限LOOP。更先進的, 引入了1部送餐機械人,機械人的魅力如同鏡團出場, 因為邊行邊播著他們的曲目,没有人不會吸引不到的。全程手機下單, 送餐時間頗快,多謝送餐機械人效率吧~~食物方面, 一般烤肉店/韓燒店有的款式呢度都有。牛肉質感一般, 牛舌OK, 雞翼美味,蔬菜款式亦多。最值回票價的還是海鮮。手掌大的生蠔無限點, 可惜連住厚厚的蠔殼, 故燒烤時間需時。扇貝也很好, 大蝦最好味, 因為生鮮。韓式炸雞也很推薦, 更推薦食得辣的朋友下單挑戰"炸雞(噴火辣)", 。總用餐時間110 MINS, 幾個大雪櫃, 罐裝汽水/茶包羅萬有。被誤導的, 啤酒需另付費, 全枱人頭計。點解叫被誤導呢?我們用餐時段係全日最貴時段,而手機下單顯示(已付$20可以任飲)。當然到下單後, 店員過嚟同你講:「需另付費, 而且全枱人頭計...」。總結:嚟得都係想食烤肉為主,可惜此店啲牛肉質素真的好一般般,靭的, 粘網, 翻肉時好易碎了,更加不用想烤魚柳吧!而且碟子很細, 即使烤肉燒好
食物方面, 一般烤肉店/韓燒店有的款式呢度都有。牛肉質感一般, 牛舌OK, 雞翼美味,蔬菜款式亦多。最值回票價的還是海鮮。手掌大的生蠔無限點, 可惜連住厚厚的蠔殼, 故燒烤時間需時。扇貝也很好, 大蝦最好味, 因為生鮮。韓式炸雞也很推薦, 更推薦食得辣的朋友下單挑戰"炸雞(噴火辣)", [本人食米線向來中辣level, 呢件雞真係好有料度]。
總結:嚟得都係想食烤肉為主,可惜此店啲牛肉質素真的好一般般,靭的, 粘網, 翻肉時好易碎了,更加不用想烤魚柳吧!而且碟子很細, 即使烤肉燒好了, 也没多餘位放涼。無奈的,呢個放題最後令我們填飽肚的, 是久違的烤香腸、韓式辛辣麵和紫菜温泉蛋飯。
題外話/補充資料:
唔知呢間餐廳係咪還新, 未能自助登記商場積分。