💎總評分:6.5/10-話說疫情令戲院關閉後,就無踏足過isquare🎥,發現原來開左幾間新餐廳,呢間粉藍色裝修嘅星加坡菜環境幾舒服🇸🇬,地方闊落,尤其係窗邊卡位景觀更為開揚。食物款式好多,本來想叫海鮮,因為menu上面D大蜆、鮑魚望落吸引😋,不過因為疫情關係來貨不定,暫時未有供應。1️⃣ 特級北海道帶子海鮮喇沙麵 $148  就咁魚蛋喇沙只要$68,不過小編試左最貴,相對豪華嘅一款💸,湯底微辣重椰子味,麵底係粗油麵,配料有青口、鮮蝦🦐、巨形帶子、半熟雞蛋🥚,少不了芽菜豆卜,相當豐富,份量亦好足料,若海鮮再入味D會更完美。2️⃣ 新加坡海南雞飯 $88海南雞上枱已經淋上醬油🐓,肉質嫩滑,水準達標!油飯質地比一般乾爽🍚,無咁油膩,值得一讚。3️⃣ 柚子沙律 $78雖說想清清地食個salad🥙,不過佢堅係淨得生菜同柚子,做到refreshing效果🪴,但若然加多一兩種菜或花生碎等配料,整體感覺會更豐富。其實餐廳平日有lunch set🍽️,星期一至五提供不同套餐,$70左右相對抵食,仲有個舒服嘅環境,坐耐少少傾下計都唔怕!-環境服務:⭐⭐⭐⭐食物質數:⭐⭐⭐⭐打卡指數:⭐⭐⭐
💎總評分:6.5/10

1️⃣ 特級北海道帶子海鮮喇沙麵 $148
特級北海道帶子海鮮喇沙麵

2️⃣ 新加坡海南雞飯 $88

3️⃣ 柚子沙律 $78

環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
題外話/補充資料: 🚗 Isquare有泊車優惠,但唔多著數,亦係小編比較少嚟嘅原因。
2022-03-15