2011-01-10
我今次係第1次黎食, 但老公話佢十幾年前已經成日食, 有時黎開呢頭見客必食 看似普通食粉面既地方, 自己冇expect過有咩特別, 但老公話好好食, 咁咪黎try吓啦... 自己諗唔到食乜, 又係魚旦牛腩牛丸果d野~ 其實平時1-5 番工lunch 都成日食, 食到都幾厭吓~ = .=老公話: 唔洗諗喇, 食完碗粒河你就知 (粒河= 牛丸河), 呢度D 牛雜&牛腩都OK架~你可以TRY下…(我心諗, 係咪吖, 牛丸真係咁好食咩, 我食過咁多間粉面舖都冇一間滿意喎/__\, 就試吓牛丸先!!XD)MY ORDER: 牛丸河 牛丸唔係平時攞貨番黎賣果D, 係自己整, 食到好多冬菜, 哇, 開心死, 好香同真係咬落去真係唔同D..老公ORDER: 牛雜河 我都試左少少, 整體不錯, 但牛丸比較好OUTSTANDING d呵呵食完碗粒河之後, 我忍唔住, 再request 要多碗淨牛丸/__\ 我第1次食粉面..食到要加多個淨牛丸架咋!!! (唔係佢份量少, 係我覺得唔夠喉!!!)Final, 我真係好鐘
Final, 我真係好鐘意食佢d牛丸, 我見舖頭裡面, 大部份人都係一碗河 再加一碗淨牛丸, 可想然之....…
舖頭冇話好多人冒名而來, 大部份應該係街坊街里~~~ (太好了, hk 好多好食既小店, 都被magazine 一報導之後, 攪到人山人海~我最怕!! , 一係就有d得個名, magazine就宣傳到好鬼好食, 但係, 去到食又完全2回事, anyway ~成記, 希望以後都可以把牛丸保留到呢種味道啦