我係屋企𥚃面最鍾意食甜品嘅人,而且很注重健康飲食,最近屋企附近開咗間新嘅甜品店,呢間新嘅甜品店主打係新鮮水果做嘅甜品,比起出邊用奶精和水果香精調製出嚟嘅飲品,更有營養和對身體更健康,所以就去試一試。我哋買咗三杯分別係草莓奶昔,火龍果西米同芝士芒果。首先看到店員做草莓奶昔全部都係用新鮮嘅士多啤梨同日本牛奶同Yogurt 每一啖都食到新鮮嘅士多啤梨嗰粒味道香濃值得一試至於火龍果西米就更加特別,我係第一次嘗試火龍果做嘅甜品所以感覺好唔同,原來用火龍果做的甜品好好味!最後係芝士芒果,我食過呢個呢個芝士同埋出邊好唔同這個芝士味道十分濃郁,一啖飲落去一啲都唔覺好油膩,芝士味香口感覺十分滑,鍾意食芝士嘅朋友都會去試吓

我哋買咗三杯分別係草莓奶昔,火龍果西米同芝士芒果。

2021-02-20