2009-09-12
這是友人同我食的第一間餐廳.當時我倆2人選坐在outside 面向海陽光底下談天說地不亦樂乎.炸粗薯條係連皮一起炸, 其實應該好脆, 但加入一大堆醬汁, 將薯條浸到淋, 而食個時有D麻煩. 及唔會食到見底囉, 到底D薯條好難食. poutine (meat gravy sauce + cheese) -- 醬汁係有D濃及鹹, 不是用好heavy 的味道去取悅人客, 而係盡量令人食得舒服, 避免, veggie works (酸忌廉煙肉口味) -- 芝士+酸忌廉味的醬汁, 醬汁上加上蔥, 蕃茄粒, 唯一唔鍾意係太多蔥, 而且好生 (我要撥走蔥食); 不過酸忌廉好開胃.不過, 對我來說 New York Fries 有D油膩, 同太貴啦!!!本人唔會再食啦, 唔知係食物質素的關係或個人因素!!!最值得一讚係外面的環境, 我會永遠記得那時的情景~~~
本人唔會再食啦, 唔知係食物質素的關係或個人因素!!!
最值得一讚係外面的環境, 我會永遠記得那時的情景~~~