2024-11-29 539 瀏覽
洪記餃子糖水價錢: $25/ $40/ $28/ $20/ $36/ $32好味程度: 4/5服務🍴: 3.4/5環境🗾: /性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 4/5-大埔呢間小店成日都排長龍,星期日開門無幾耐門口已經係曬人,溫馨提示可以打電話來落單,再自取,縮短等候時間。佢哋主要做餃子、粢飯、糖水、小食等。特別覺得糖水價錢性價比好高!係豆乳狂人的size但平1/3,配搭又差吾多。-✅✅粢飯。好好食!好食的粢飯一定係油炸鬼新鮮夠脆😍食落索索聲。肉鬆榨菜都好多,味道好夠。糯米質感軟糯,唔算太厚😉唯一挑剔的係食到頭尾的位置會無咩餸,好似食淨糯米咁。-✅香茜煎餃。大大隻的,皮就唔係薄,適中啦,但炸得好香😎揀芫荽味冇錯,個餡好香。菜的比例幾多,食落唔會好膩😝-✅✅炸豆腐。炸豆腐都好脆!係有口感厚實的豆腐,入面的豆腐質感綿密,用左布包豆腐🤓 沾d泰式辣醬就好好食!-✅炸餛吞皮。真係淨皮咁,不過好脆🤣 入面有啲啲菜餡,主要係食個脆度。-✅✅芒果西米桃膠芋圓。超值!勁大兜都係$36,底部係滿滿的椰汁西米,入面有好多大大舊的芒果肉,🥭好甜😬桃膠滑溜,加埋仲有芋圓,呢兜超飽。芒果同椰汁味並存,好滿足。但
洪記餃子糖水
好味程度: 4/5
服務🍴: 3.4/5
環境🗾: /
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 4/5

✅✅芒果西米桃膠芋圓。超值!勁大兜都係$36,底部係滿滿的椰汁西米,入面有好多大大舊的芒果肉,🥭好甜😬桃膠滑溜,加埋仲有芋圓,呢兜超飽。芒果同椰汁味並存,好滿足。但芋圓就唔係好煙韌個d,有啲太實,冇咩彈性🫢

✅多芒小丸子。呢個對比起上面個款d配料單調d,雖然味道都好食,芒果甜,小丸子煙韌,好多西米,同埋有椰汁香🤓但都係推介上面個款多d!
係經過會買粢飯、糖水的小店,好抵食,味道都好😋