2023-02-08
細細個屋企人帶我食靠得住淨係食過粥,今次朋友約食飯話試下d 小菜,果然無失望!✨麻辣小黃瓜✨客家風味酸蘿蔔兩款前菜都好開胃,酸醋蘿蔔爽口清甜,麻辣小黃瓜蒜蓉醬料調得岩岩好,唔算辣岩我食🤭✨馳名東江鹽焗雞半隻雞肉肉質嫩滑雞皮咸香十足,配埋沙薑汁食味道就更濃郁🤤✨客家北菇紅炆豬肉擺盤嘩一聲,餐廳用蠟燭保持這碟菜嘅溫度,就算放耐左仍然咁好食。扣肉北菇炆至軟腍入味,非常惹味係餸飯食一流既菜式😋😋✨重慶酸菜魚餐廳選用原條䱽魚,魚身唔算多骨方便大家食用,肉質嫩滑.湯底酸度適中後尾帶點微辣,岩哂唔食得辣既我🤭隨魚附送芽菜、酸菜沒有其他配料,如果有薯粉會更好🤣✨魚湯海味粉絲雜菜煲魚湯底鮮味香濃,粉絲同蔬菜吸收哂成個湯既鮮魚味😳好好食🤤岩哂我尼d鍾意食清淡既人✨白灼荳蔥珍珠蠔唔好睇佢細細碟份量非常多,珍珠蠔粒粒飽滿,建議蘸豉油食,如果唔係比較淡味。✨心肝寶貝粥 豬潤、帶子尼碗粥既主角緊係豬潤同帶子啦,豬潤大大塊食落爽脆,帶子鮮甜可口,粥底煮得非常綿密,好食!
✨客家風味酸蘿蔔
✨馳名東江鹽焗雞半隻
雞肉肉質嫩滑雞皮咸香十足,配埋沙薑汁食味道就更濃郁🤤
✨重慶酸菜魚
✨魚湯海味粉絲雜菜煲