2024-08-30 90 瀏覽
朋友話睇 社交平台見到樂富公園側邊開咗間新嘅越南餐廳,鍾意探索同支持香港新食店嘅我哋,當然二話不說即刻約時間去試下!放工夜晚七點幾去到,佢哋餐廳而家試業緊,特別寫住食材限量供應中;所以想去嘗鮮嘅朋友記得唔好太晏去啦!佢哋裝修同裝飾都好花心思,好有東南亞 feel,可以盡情打卡!門口仲有一張枱畀人 喺室外 chill 住飲下嘢💁🏻‍♀️ 我哋揀咗坐佢既吧檯,可以睇到店員調製飲品;另外吧檯位好貼心有 USB 頭,可以幫電話叉叉電⚡我哋主食叫咗佢主打嘅 #峴港招牌騸牯生牛肉手工河 (牛頸脊) & #峴港騸牯牛三寶手工河 (牛頸脊、牛坑腩、鮮牛丸),另外再叫咗 #越式蒜香新鮮豬雜 & 店員推薦嘅 #香茅單骨雞翼 😋佢哋嘅越南河粉會喺你面前將熱湯倒入去河粉度,堅有滿滿嘅儀式感!首先講下佢個湯,係十分濃郁、新鮮熬製既牛骨湯,絕無味精!!河粉方面佢真係 #手工河粉 ,而唔係一般幼身湯河粉,食落特別滑👍🏻最後梗係要講返佢嘅牛肉 啦!牛頸脊好嫩、牛坑腩好鬆軟,濃濃既牛味,牛丸亦好彈牙,一咬落去仲會有汁咇出嚟!佢嘅出品係完完全全對得住佢個價錢有突!十分有heart🫶🏻另外佢嘅新鮮豬雜亦處理得好好,唔會有腥臭

另外佢嘅新鮮豬雜亦處理得好好,唔會有腥臭味;基本上諗得出嘅豬雜部位佢都畀齊曬。
亦要講講佢個雞翼,好重香茅味 + 肉汁亦保留得好好,夠juicy😍

我哋都唔飲咖啡🥹但相信佢哋嘅越南咖啡都會好正宗!
我哋嗌咗 #峴港三色冰 同 #香茅青檸梳打 ,都唔錯,杯青檸梳打的確飲得出濃濃既香茅味😙
大推呢間有heart新開業越南餐廳俾大家🫶🏻🫶🏻必試!🙌🏻