2024-01-24
旺角區有不少平民小店, 呢間位於油麻地嘅點心小店點心種類多, 而且每款都係用心製作, 出品絕不差過大型連鎖酒樓! 食點心嚟呢種細細間嘅點心專門店一定唔會失望😎鮑汁鳳爪~鳳爪含有豐富嘅骨膠原, 愛美嘅女士一定要食多啲皮膚先會靚! 鳳爪炆得好腍好入味! 上湯鮮竹卷~充滿豆香味嘅腐皮包住清甜嘅白蘿蔔絲, 浸住香濃嘅豆乳上湯, 好味到連湯都飲埋! 四寶滑雞札~腐皮包住嫩滑嘅雞肉、吸收哂湯汁精華嘅魚肚同埋超粉嘅芋頭, 食點心必點之一😊鯪魚肉釀尖椒~微辣嘅雙色椒裏面釀咗啖啖肉嘅鯪魚肉, 鯪魚肉嘅表面煎得香脆肉質彈牙, 正呀~嫩滑鮮蝦腸粉~腸粉煙煙韌韌, 包住大大隻爽口大嘅鮮蝦!😇濃湯杞子浸菜心~比起炒菜我更鍾意食用上湯浸住嘅菜冇咁熱氣之餘仲可以飲埋啲湯😌籠仔臘味飯~冬天❄️凍冰冰嘅天氣最啱食熱辣辣嘅臘味飯, 即叫即蒸嘅臘味飯上枱時香氣四溢, 有三款臘味包括臘味豬肉、臘腸同埋臘鴨!
嫩滑鮮蝦腸粉~腸粉煙煙韌韌, 包住大大隻爽口大嘅鮮蝦!😇