2017-11-21
上回講到同好朋友嚟到觀塘尋覓高質西餐, 畀我哋搵到Give Me Five , 主菜非常有驚喜, 由德國豬手到黑松露燴飯, 材料新鮮, 份量十足, 每一個細節都落足功夫, 好欣賞廚師嘅一番心機。今次要介紹下個甜品, 兩個女仔食飯等於有兩個甜品胃,只係食跟餐甜品有點會夠, 一般西餐廳通常只有焦糖燉蛋,芝士蛋糕,朱古力蛋糕等等, 見到餐牌上有較少食到嘅鮮果拿破崙,就特意點了一客。從相片睇可能較難知道實質大小, 但作為現場觀眾嘅我哋就畀佢嘅巨型份量嚇了一跳, 整個鮮果拿破崙足足有一隻前臂咁長! 上面鋪滿好多唔同生果, 有藍莓,士多啤梨,火龍果,仲有我最鍾意嘅覆盆子 (平時在超市買一點也不便宜哦)💕💕喺深層充滿牛油香嘅酥皮之中仲有厚厚的兩層幼滑吉士, 熱愛吉士的朋友立時心心眼~個人最怕食到油膩又有油益味嘅酥皮, 但呢個拿破崙做得真係出色, 每一層酥皮都好鬆脆, 吉士甜度適中, 好香滑好creamy, 雖然食到甜品呢部分已經好飽, 但真係忍唔到口😂至於下面呢個跟餐嘅甜品就不過不失啦, 賣相係幾好,但係雪糕就嫌唔夠甜, 似牛奶雪芭多啲😆, 不過細細件嘅芝士蛋糕都不錯, 質地鬆軟, 蛋糕結構綿密,
至於下面呢個跟餐嘅甜品就不過不失啦, 賣相係幾好,但係雪糕就嫌唔夠甜, 似牛奶雪芭多啲😆, 不過細細件嘅芝士蛋糕都不錯, 質地鬆軟, 蛋糕結構綿密, 有淡淡芝士香, 以隨餐附送的甜品來說質素合理。
大家睇下面呢張單就知道我哋兩個女仔食都幾咁飽... 係快樂的飽足~ 食完仲玩咗陣掟飛鏢, 過了一個難忘的晚上✨✨
食咗咁多嘢人均消費250蚊有找, 食個舒適環境都已經好抵, 樣樣食物都咁高質, 真係值得大讚, 呢度有包場服務, 以自助餐形式提供食物, 如果第時有大型聚會我真係會考慮喺度搞🍻🍹🎂🥂🍴