2024-12-27 192 瀏覽
月頭有幾日收工臨近食晚飯時間,懶得返屋企再煮嘅關係,索食食埋先返~ 知道有間餃子店新開,最近都幾多人幫襯,於是去咗試試 😌🥟 韭菜豬肉湯餃 配米粉😋😋😋😋當日嘅靚湯係羅宋style蕃茄🍅薯仔🥔甘荀🥕粟米🌽洋蔥🧅肉碎湯,一睇就知好足料!湯餃嚟到,都見到有肉碎同粟米,飲落好家常、甜甜地 ☺️ 而且唔會口渴,配米粉食係唔錯~ 一咬開韭菜豬肉餃🥟,韭菜香湧出嚟,覺得韭菜香嫩過平日食到嘅,豬肉就係配角,每隻餃子都大大隻,小編食六隻夠晒飽 😚晚餐 💵 約港幣$50/人💁🏻‍♀️ 餃子小店空間唔大,坐得幾密下,有時都要排下隊~ 佢哋最出色係串燒🍢,好多人都會嗌嚟當小食或外賣🥡拎走,但小編喉嚨唔生性就冇再特別叫,下次可以試試 😉🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🥟 韭菜豬肉湯餃 配米粉😋😋😋😋

晚餐 💵 約港幣$50/人

2024-12-02
10 分鐘 (堂食)